ĐỀ THI KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM LỚP 7 MÔN TIẾNG ANH THÍ ĐIỂM

     

A. Đề KSCL môn giờ đồng hồ Anh 7 theo chương trình cũ (Chương trình hiện hành)

MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 7

(Dành cho học sinh học lịch trình hiện hành)

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(Đề bài xích gồm 02 trang)

I. Choose the best option to lớn complete the following sentences. (3,0 points)

1. _______- grade are you in?
A. WhenB.WhichC.WhereD.How
2. Hoa lives ______Ha Noi, _____- 12 Tran Hung Dao Street.

Bạn đang xem: đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn tiếng anh thí điểm

A. On – atB.in – onC.in – atD.on – in
3. – “Hi, Phong. Nice to lớn meet you again!”- “Hi, Kha. Nice to lớn meet you, ______.”
A. TooB.alsoC.soD.then
4. _________- is from your house to the post office?
A. How muchB.How manyC.How oftenD.How far
5. How _________- rice do you want?
A. MuchB.manyC.a lot ofD.lots of
6. “What’s your ___________, Hoa?” “- It’s Pham. My middle name is Thi.”
A. MiddleB.familyC.fullD.age
7. Would you lượt thích ______- a movie?
A. SeeB.seeingC.to seeingD.to see
8. Hoa has lots of friends in Hue but she _______- any friends in Ha Noi.
A. Not haveB.don’t haveC.doesn’t haveD.isn’t have
9. Lan is in my class. She is my _______.
A. ClassroomB.classmateC.classD.neighbor
10. Her old school is _______- than her new school.
A. BigB.the biggestC.the biggerD.bigger
II. Read the passage then answer the questions below. (2,5 points)

Thu is a new student in class 7 B.She is from da Nang and her parents still live there. She lives with her uncle & aunt in Ho đưa ra Minh City. Her school is not far from her house –about one kilometer, so she goes to lớn school by bike. Her new school is bigger than her old school. There are a lot of students in her new school. But she doesn’t have many friends. She is unhappy. She misses her parents and her friends in domain authority Nang.

Where is Thu from?

…………………………………………………………………………………………….

Where does she live?

…………………………………………………………………………………………….

How does she go khổng lồ school?

…………………………………………………………………………………………….

Does she have a lot of friends in Ho bỏ ra Minh City?

…………………………………………………………………………………………….

Why is Thu unhappy?

…………………………………………………………………………………………….

III. Match the questions in column A with its suitable response in column B.(1,0 points)

ABAnswer
1, How old are you?

2, How do you go to lớn school?

3, How are you today?

4, How is your new house different from your old one?

5, What is your address?

6, Who are you talking to lớn on the phone?

A, It’s bigger.

B, 54 Tran Phu street.

C, Thirteen.

D, Mrs. Ngoc.

E, By bus.

F, Pretty good.

1. C .

2………

3………

4………

5………

6………

 Iv. Give the correct khung or of the verbs in brackets. (1,0 point)

 My father __________- (listen) to the radio everyday.Let’s ____________- (meet) in front of the movie theater.Nga _____________- ( talk) lớn her friends nowHung ______- (come) from Hanoi but he _____________- (stay) with his relatives in Ho bỏ ra Minh đô thị at the moment.

V. Put the words provided in the correct order lớn make meaningful sentences. (2,5 points)

our / classmate/ is / this / new/./

…………………………………………………………………………………………………….

with / her / lives / Hoa / in / uncle & aunt / Ha Noi.

…………………………………………………………………………………………………….

house/ is / the market? / far/to /from/ how / it / Trang’s

…………………………………………………………………………………………………….

goes / bus / Hoang / day. / work / Mr. / every / to lớn / by

…………………………………………………………………………………………………….

many / students / my / have / doesn’t / old class/./

…………………………………………………………………………………………………….

HƯỚNG DẪN CHẤM KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM

NĂM HỌC năm trước – 2015

MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 7

(Dành cho học viên học chương trình hiện hành)

QuestionsAnswer keysPoints
I(3,0 points)1. B 2. C 3. A 4. D 5. A6. B 7. D 8. C 9. B 10. D

0.3 for each correct answer
II(2,5 points)1. She is from da Nang.2. She lives in Ho chi Minh City.

3. She goes to school by bike.

4. No, she doesn’t have many friends in Ho chi Minh City.

5. Because she misses her parents và her friends in da Nang.

0,5 for each correct answer

III(1 point)2. E 3 – F 4 – A 5 – B 6 – D0,2 for each correct answer
IV(1 point)1. Listens 2. Meet 3. Is talking4. Comes – is staying

0,2 for each correct answer
V(2,5 points)1. This is our new classmate.2. Hoa lives with her uncle and aunt in Ha Noi.

3. How far is it from Trang’s house khổng lồ the market?

4. Mr Hoang goes to lớn work by bus every day.

5. My old class doesn’t have many students.

0,5 for each correct answer

B.Đề KSCL môn tiếng Anh 7 theo lịch trình cũ (Chương trình hiện hành)

ĐỀ KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM

NĂM HỌC năm trước – 2015

MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 7

Dành cho học sinh học lịch trình mới

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(Đề bài bác gồm 02 trang)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (1.0p)

1.A. ThinB.birdC.shirtD.girl
2.A. HealthyB.everythingC.thisD.thank
3.A. ChildrenB.teacherC.chairD.school
4.

Xem thêm: Em Cũng Không Biết Nữa Khi Nào Ta Yêu Nhau, Sóng Bắt Đầu Từ Gió Gió Bắt Đầu Từ Đâu

A. VolunteerB.shareC.nightmareD.prepare
5.A. WantedB.likedC.neededD.decided

 II. Choose the best answer. (2.0ps)

1. What are you………..? -I’m playing soccer.

A. Vày B.to vì chưng C.doing D.does

2. Peter…..to Linda about his vacation last week.


A. Talks B.talked C.talking D.to talk

3. …….is the matter with you? – I have a toothache.

A. What B.How C.When D.Why

4. What does he look………………? – He is fat & short. A. Lượt thích B.at C for D.after

5. Would you like……………….with us, Mai?

A .have lunch B.having lunch C.to have lunch D.to have a lunch

6. ………is it from your house lớn your school ? – About 2 km

A.How far B.How many C.How long D.How much is it.

7. It’s half………five now.

A. To B.past C.from D.by

8. We have a literature class……….eight forty.

A. On B.in C.by D.at

9. My classes always………………..at 7 a.m.

A. Begins B.beginning C.to begin D.begin

10. I don’t know how……………this lesson.

A. Lớn learn B.learn C.learning D.learned 

III-Give the right size of the verbs in brackets. (1.0p)

Tomorrow, Lan (not go) ……………..… khổng lồ the movie theater.Yesterday, I ……………(not/ go) khổng lồ work.If he ………………(not/ study) hard, his parents……………………(feel) angry.She ………………never………………..(eat) a pizza before.………………you ever …………….(visit) London ?

– Yes. I……………(go) there 2 years ago.

You had better ………………(brush) your teeth after every meal.Why ………………you ………………(not go ) khổng lồ the buổi tiệc nhỏ last night?I’m going to the post office (buy)……………… some stamps.

IV. Each of the following sentences contains one error. Underline and correct it. (10p)

1. She drinks a lot of mineral waters in a day.⇒______________________
2. You shouldn’t run or walk careless around the lake.⇒ ______________________
3. Mary told me that her aunt cutted her hair yesterday.⇒ ______________________
4. There are a large, modern bathroom in the house.⇒ ______________________
5. Many people think that teachers give students too many homework.⇒ ______________________
6. Mr. Pike works in a hospital for five days a week.⇒ ______________________
7. I think, Tam is a more lazier student than Hoa is.⇒ ______________________
8. My children don’t like those kind of Chinese toys.⇒ ______________________
9. I lượt thích studying history and I find this subject very interested.⇒ ______________________
10. Peter is a very more careful driver than Tom.⇒ ______________________

V_: Read the passage & answer the questions. (2.5ps)

A robot is a special kind of machine. It is a machine that moves. It follows instructions. The instructions come from a computer. Because it is a machine, it does not make mistakes.Robots are all around us. Some robots can make things. Worker Robots can help make cars, và explore volcanoes… . Some home Robots can even recognize words. They can help us answer telephone calls. & they can bởi vì housework. Long ago, people imagined robots. Over 2,000 years ago, a famous poet imagined robots. The poet’s name was Homer. They cleaned things & they made things. But they were not real. Nobody was able lớn make a real robot. The first real robot was made in 1961. In the future, we will have even more kinds of robots. They will vị things that we can’t do. Or they will vày things that we don’t want to do. Or they will vị things that are too dangerous for us. Fire Robots will be able lớn fight fires. Soldier Robots will be able khổng lồ help us fight wars. Doctor Robots will be able lớn help us fight sickness. Even Inventor Robots will help us discover things. They will help make life better.

1, What is a robot?

…………………………………………………………………………………


2, Does a robot make mistakes?

……………………………………………………………………………………

3, What can Worker robots do?

……………………………………………………………………………………

4, Was the first real robot made 2,000 years ago?

……………………………………………………………………………………

5, What other kinds of robots will we have in the future?

……………………………………………………………………………………

VI. Rewrite each of the following sentences so that it means the same . (2.5 p)

 What is your brother’s favourite sport?→What……………………..?He is the best at playing football in the club?→Nobody…………………….How much does this television cost?→What…………..She is a beautiful dancer → She …………………The article is very long.→What…………………!We started to live here in 2012.→ We have…………………………..Mary didn’t go to lớn school yesterday because of her sickness.

→Because Mary………………………………………….

What is your daughter’s age ? → How old…………………………….….?Mr. Pike plays table tennis well.→Mr. Pike is…………………………The thử nghiệm was difficult but many students did it well.

→Although…………….

HƯỚNG DẪN CHẤM KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM

NĂM HỌC 2014- 2015. MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 7

 Dành cho học sinh học lịch trình mới

QuestionAnswer keyPoint
I

(1,0 points)

1A 2C 3 chiều 4A 5B

0,2 for each correct answer

II(2,0 points)

1.C 2.B 3.A 4.A 5.C

6.A 7.B 8.D 9.D 10.A

0,2 for each correct answer

III (1,0 points)

1. Isn’t going (won’t go)

2 didn’t go

3. Doesn’t study / will feel

4. Has never eaten

5. Have you ever visited / went

6. Brush

7- didn’t you go

8- khổng lồ buy0,1 for each correct answerIV

(1,0 points)

1. Waters -> water

2. Careless -> carelessly

3. Cutted -> cut

4. Are -> is

5. Many -> much

6. For -> bỏ

7. More -> bỏ

8. Kind -> kinds

9. Interested -> interesting

10. Very -> much / bỏ0,1 for each correct answerV

(2,5 points)

1. It is a special kind of machine.

2. No, it doesn’t.

3. Worker robots can help make cars & explore volcanoes.

4. No, it wasn’t. (The first real robot was made in 1961)

5. We will have Fire Robots; Soldier Robots; Doctor Robots & Inventor Robots.0,5 for each correct answerVI

(2,5 points)

1. What sport does your brother like best?

2. Nobody plays better than him in the club.

3. What is the price of this television?

4. She dances beautifully.

5. What a long article!

6. We have lived here since 2012.

7. Because Mary was sick, she didn’t go lớn school yesterday.

8. How old is your daughter,?

9. Mr. Pike is a good table tennis player.

Xem thêm: Các Món Nộm Ngon Dễ Làm 14 Món Nộm Ngon Đơn Giản, Ăn Mãi Không Ngán

10. Although the demo was difficult, many students did it well.0,25 for each correct answer